Borvilág webáruház webáruház

Ön elmúlt már 18 éves?

A tavasznak hamarosan búcsút kell intsünk, június beköszöntével pedig megkezdődik a meggy szezon. Ez az élénkpiros édes gyümölcs hívogatóan csábít a zöld lombok közül. 

Fogyaszthatjuk frissen, kompótként, süteményekben és nem utolsó sorban fantasztikus italok készülnek belőle gondoskodó kezek által.

Hoztunk egy nagyszerű receptet, mely gyorsan elkészíthető és biztos sikere lesz!

Vörösboros meggyleves

Hozzávalók (4 főre)

  • 500 g magozott meggy (friss vagy fagyasztott)
  • 150 ml száraz vörösbor (Günzer Portugieser)
  • 0.5 teáskanál őrültgyömbér
  • 0.5 csapott teáskanál őrölt fahéj vagy egy rúd egész fahéj
  • 600 ml víz
  • 1 evőkanál vaníliás cukor (Bourbon)
  • 1,5 evőkanál kristálycukor
  • 1 púpozott teáskanál étkezési keményítő
  • 1-2 evőkanál víz

Elkészítés:

A friss meggyet alaposan mossuk át és magozzuk ki, a fagyasztott meggyet olvasszuk ki és hagyjuk lecsepegni.
Tegyük egy lábasba a meggyet és öntsük fel száraz vörösborral, majd adjuk hozzá a fahéjat és gyömbért. Lassú tűzön 15 percig pároljuk. Ez idő alatt elpárolog a bor alkoholtartalma.
Adjuk hozzá a vizet, kristálycukrot és vaníliás cukrot és főzzük tovább.
A keményítőt keverjük simára vízzel, majd forráskor adjuk a leveshez és további 5 percig forraljuk.

A kész levest kihűtjük és így tálaljuk.