Borvilág webáruház webáruház

Ön elmúlt már 18 éves?

Az ünnepi asztalról nem hiányozhat a sonka, tojás, torma és bárány. Régebben nagycsütörtökön is ezeket az ételeket fogyasztották.
Lássuk, ünnepi menü mellé milyen borokat kínáljunk!

A keresztény hagyomány szerint Nagycsütörtök az utolsó vacsora napja. Néhányan „zöldcsütörtökként” ismerhetik, a hagyomány szerint ezen a napon paraj került a tányérokba.

Egyszerűsége miatt egy könnyed bor illik mellé, lágy savakkal. Nagyszerű választás lehet egy üde szürkebarát.

Nagypéntek, Jézus kereszthalála. Hagyományos menü ezen napon a hal, tojás, melyet kiegészíthetünk egy kellemes borlevessel. Halak közül érdemes a hazait választani, mint pl. a harcsa, mely könnyen elkészíthető. Ajánlatos egy teltebb, érlelt olaszrizlinget választani.

Nagyszombat estéjén sonka kerül az asztalokra, melyet sertéscombból készítenek. A sonka mellett a főtt tojás, reszelt torma, újhagyma, retek és húsvéti kalács is helyet kap az ünnepi ételsoron.
A vacsorához érdemes érlelt vöröset választani, akár egy bikavér vagy kékfrankos.  Nemcsak az étel, az ünnep magasztossága is megköveteli.

Húsvét vasárnap a bárányé a főszerep. Fontos, hogy bort a bárány elkészítésének függvényében válasszunk! Ám egy könnyed pinot noirral nem foghatunk mellé.

Húsvéthétfőről mindenkinek a locsolkodás jut eszébe. A férfiak és fiúk vödörrel, szódásszifonnal és kölnivel járják a lányos házakat. A hagyományos étel ezen a napon a csirke, kirántva.

Húsvéthétfőről talán mindenkinek a locsolás jut az eszébe, amikor a fiúk és férfiak szódásszifonnal és vízzel teli vödrökkel járják a lányos házakat. Régen ennek nagy hagyománya volt, ma már inkább csak kölnivel locsolkodnak. A hagyományos étel ezen a napon a rántott csirke volt. Egy friss furmint vagy olaszrizling pazar kísérője lehet a fogásnak!

Ingyenes szállítás 25.000 Ft felett
Ingyenes szállítás 25.000 Ft felett
Gyors és precíz szállítás GLS futárszolgálattal
Gyors és precíz szállítás GLS futárszolgálattal
Kényelmes és biztonságos fizetés
Kényelmes és biztonságos fizetés