Mi a biobor?

Mi a biobor? Szigorúan véve, a fogalom, hogy „biobor”, hivatalosan nem is létezik, annak ellenére, hogy a köztudatban ennyire elterjedt. A szakszerű definíció: „ökológiai rendszerben termesztett szőlőből készült bor”.
TovábbMi a biobor? Szigorúan véve, a fogalom, hogy „biobor”, hivatalosan nem is létezik, annak ellenére, hogy a köztudatban ennyire elterjedt. A szakszerű definíció: „ökológiai rendszerben termesztett szőlőből készült bor”.
TovábbMinden Champagne pezsgő, de nem minden pezsgő champagne!
TovábbManapság már egyre közkedveltebb a borfogyasztók körében, de még sokan félreértelmezik, vagy nem is tudják igazából, mit is takar a jégbor.
TovábbEgy palack bor kiváló ajándék ismerősöknek és ismeretleneknek egyaránt. Nem véletlen, hogy sokan nemcsak szeretteiket, hanem alkalmanként üzlettársaikat is meglepik vele. Nézzük, kit milyen borral érdemes meglepnünk.
TovábbAhogy az igazán nagy borászok mondják: rozét csak annak könnyű csinálni, aki még sosem próbálta. Na, de mit is érdemes tudni a rosékról?
TovábbMinden champagne pezsgő, de nem minden pezsgő champagne. Szeretnéd tudni, mi a különbség champagne és a pezsgő között?
TovábbJanuár 22-e Vince napja, amely igencsak jeles nap a borászok és borkedvelők számára, hiszen ezen a napon jósolják meg az őszi termés minőségét. A Vince-napi szokások fontos szerepet játszanak a magyarság életében. A borvidékeken a mai napig őrzik az ehhez kapcsolódó hagyományokat.
TovábbMagában egy karácsonyi vacsora nem elég. Fontos, hogy olyan italok kerüljenek a fogások mellé, melyek egyrészről önmagukban is megállják a helyüket (mind minőségben, mind fajtába) másrészről szuperül kiegészítsék az ételt, és kihozzák egymásból a legjobbat.
TovábbA szüret a különböző történelmi korokban mindig többet jelentett egyszerű munkánál. Ünnepnek számított és számít ma is, hiszen egy egész évnyi munka gyümölcsével szembesül a szőlőművelő. A szüret a XVI. és XVII. században igazi sátorosünnep volt, melyre még a hadviselő vitézek is hazasiettek. Sok helyen a szüret idején még a törvénykezés is szünetelt.
TovábbA borok érkezzenek akár külföldről, akár vidéki pincészetből, nagyobb utat tesznek meg. Online rendelések során pedig nagyon aktuális a kérdés: kell e pihentetni szállítás után? A hiedelem úgy tartja, hogy egy-egy bort szállítás után érdemes nyugalomba helyezni legalább egy napig.
Tovább