Borvilág webáruház webáruház

Ön elmúlt már 18 éves?

Hallottál már a Jégborról?

Hallottál már a Jégborról?

Manapság már egyre közkedveltebb a borfogyasztók körében, de még sokan félreértelmezik, vagy nem is tudják igazából, mit is takar a jégbor.

Tovább

Milyen bort ajándékozzunk

Milyen bort ajándékozzunk

Egy palack bor kiváló ajándék ismerősöknek és ismeretleneknek egyaránt. Nem véletlen, hogy sokan nemcsak szeretteiket, hanem alkalmanként üzlettársaikat is meglepik vele. Nézzük, kit milyen borral érdemes meglepnünk.

Tovább

Pezsgő vagy Champagne?

Pezsgő vagy Champagne?

Minden champagne pezsgő, de nem minden pezsgő champagne. Szeretnéd tudni, mi a különbség champagne és a pezsgő között?

Tovább

Vince napja

Vince napja

Január 22-e Vince napja, amely igencsak jeles nap a borászok és borkedvelők számára, hiszen ezen a napon jósolják meg az őszi termés minőségét. A Vince-napi szokások fontos szerepet játszanak a magyarság életében. A borvidékeken a mai napig őrzik az ehhez kapcsolódó hagyományokat.

Tovább

Milyen borok kerüljenek az ünnepi asztalra?

Milyen borok kerüljenek az ünnepi asztalra?

Magában egy karácsonyi vacsora nem elég. Fontos, hogy olyan italok kerüljenek a fogások mellé, melyek egyrészről önmagukban is megállják a helyüket (mind minőségben, mind fajtába) másrészről szuperül kiegészítsék az ételt, és kihozzák egymásból a legjobbat.

Tovább

Szüret

Szüret

A szüret a különböző történelmi korokban mindig többet jelentett egyszerű munkánál. Ünnepnek számított és számít ma is, hiszen egy egész évnyi munka gyümölcsével szembesül a szőlőművelő. A szüret a XVI. és XVII. században igazi sátorosünnep volt, melyre még a hadviselő vitézek is hazasiettek. Sok helyen a szüret idején még a törvénykezés is szünetelt.

Tovább

Utazik a bor

Utazik a bor

A borok érkezzenek akár külföldről, akár vidéki pincészetből, nagyobb utat tesznek meg. Online rendelések során pedig nagyon aktuális a kérdés: kell e pihentetni szállítás után? A hiedelem úgy tartja, hogy egy-egy bort szállítás után érdemes nyugalomba helyezni legalább egy napig.

Tovább

A bor hőfoka

A bor hőfoka

A fogyasztási hőmérséklethez kapcsolódó előírások szigorúak, de nincsenek kőbe vésve. Adódhatnak eltérések szőlőfajtán és stíluson belül is, ezért érdemes kipróbálni más-más hőmérséklethatárt kedvelt italunknál. Azonban fontos megjegyezni, hogy néhány alapszabálytól sose térjünk el, ha nem akarjuk tönkre tenni a borfogyasztás élményét!

Tovább