Közeleg május első vasárnapja, amikor az Édesanyákat ünnepeljük. Ha még nem szerezted be a megfelelő ajándékot, nem késő! Cikkünkben mutatunk a finom borokon túl praktikus kiegészítőket is, mely a borkedvelő anyukák konyhájából nem hiányozhatnak.
- Ajándék bor – de mégis, milyet?
Sokunknak okoz fejtörést, mit is válasszunk. Fehéret, vöröset, rosé-t? Szinte elveszünk a borok széles kínálatában. A kérdésre a válasz: egyértelműen a lehető legjobbat.
A villányi minőségi és tokaji borvidék édes borkülönlegességei csodás színükkel, kecses eleganciájukkal és elbűvölő frissességükkel tükrözik azt a törődést és odaadást, amit egy anya nyújthat.
- Praktikus kiegészítők
Talán mindenkivel megesett már, hogy bontott palack maradt a konyhapulton. Kibontás után a bor oxigénnek, hő- és fényhatásnak van kitéve, amelyek mindegyike kémiai reakciókat válthat ki, megváltoztatva a nemes ital minőségét.
Ezért fontos, hogy a palackot légmentesen zárjuk vissza, melyhez segítség lehet egy vákuumpumpa. Megtévesztő neve ellenére kompakt, így kis helyen is elfér. Újra használható, ezáltal környezetkímélő. Elmaradhatatlan tartozéka borkedvelők konyhájának.
- Csokoládé különlegesség
Az édességet mindenki szereti, főleg, ha azt gondos kezek alkották a legnagyobb szakértelemmel. Csokoládé különlegességeink közt nem csak borokhoz találhatjuk meg a tökéletesen illőt, a tavasz beköszöntével a virágok is szerepet kaptak. A Demeter Chocolate különlegességei közt felfedezhetjük az ibolyát, mely fekete és piros ribizlivel színpompába öltözteti a fehércsokoládét, és nem utolsó sorban a rózsát, mely liofilizált meggy és málna házasságával étcsokoládéra szórva elegáns, kifinomult és mindig, de mindig finom.