Tudtad-e, hogy egy üvegben mintegy öt pohárra elegendő bor található? Mégis mennyivel kevesebbnek tűnik, nem? Nos, a dolog nyitja csupán annyi, hogy tudni kell, melyik borból mennyit illik a pohárba tölteni.
Vörös bor
A boros pohár legszélesebb pontjánál legyen a bor teteje. Ne érjen feljebb, inkább egy kissé alá. A vörösbornak szüksége van helyre, hogy lehessen pörgetni a pohárban, mielőtt beleiszol.
Rosé
A rozét a pohár legszélesebb pontja fölé érdemes tölteni egy-két milliméterrel. Többet felesleges önteni, mert felmelegszik.
Fehérbor
Szintén nem szabad hagyni, hogy felmelegedjen, és nem szabad túl gyorsan inni sem, ezért a legjobb, ha a pohár legszélesebb pontjánál csak egy kicsit feljebb töltöd a bort.
Desszertbor
A desszertborokból elég csak egy egészen kevéske a pohárba, ezért a pohár legszélesebb pontja alá körülbelül egy centivel töltsd a desszertbort. Szobahőmérsékleten vagy egy kissé hűvösebben szervírozd.
Habzóbor
Ügyelj arra, hogy ne menjenek ki belőle a buborékok, ezért ne töltsd tovább, mint a pohár fele! Kitöltés után nem szabad megforgatni a pohárban, nehogy kimenjen belőle a buborék, így attól sem kell tartanod, hogy kilöttyen.