Borvilág webáruház webáruház

Ön elmúlt már 18 éves?

Tudtad-e, hogy egy üvegben mintegy öt pohárra elegendő bor található? Mégis mennyivel kevesebbnek tűnik, nem? Nos, a dolog nyitja csupán annyi, hogy tudni kell, melyik borból mennyit illik a pohárba tölteni.

 

Vörös bor

A boros pohár legszélesebb pontjánál legyen a bor teteje. Ne érjen feljebb, inkább egy kissé alá. A vörösbornak szüksége van helyre, hogy lehessen pörgetni a pohárban, mielőtt beleiszol.

Rosé

A rozét a pohár legszélesebb pontja fölé érdemes tölteni egy-két milliméterrel. Többet felesleges önteni, mert felmelegszik.

Fehérbor

Szintén nem szabad hagyni, hogy felmelegedjen, és nem szabad túl gyorsan inni sem, ezért a legjobb, ha a pohár legszélesebb pontjánál csak egy kicsit feljebb töltöd a bort.

Desszertbor

A desszertborokból elég csak egy egészen kevéske a pohárba, ezért a pohár legszélesebb pontja alá körülbelül egy centivel töltsd a desszertbort. Szobahőmérsékleten vagy egy kissé hűvösebben szervírozd.

Habzóbor

Ügyelj arra, hogy ne menjenek ki belőle a buborékok, ezért ne töltsd tovább, mint a pohár fele! Kitöltés után nem szabad megforgatni a pohárban, nehogy kimenjen belőle a buborék, így attól sem kell tartanod, hogy kilöttyen.

Ingyenes szállítás 25.000 Ft felett
Ingyenes szállítás 25.000 Ft felett
Gyors és precíz szállítás GLS futárszolgálattal
Gyors és precíz szállítás GLS futárszolgálattal
Kényelmes és biztonságos fizetés
Kényelmes és biztonságos fizetés