Adunk néhány tippet a menüsor mellé;
A legtöbb karácsonyi menü elmaradhatatlan része a halászlé. Ehhez az egyik legtökéletesebb választás a kellemesen fűszeres, magas savtartalmú kadarka. A legjobban talán egy szekszárdi kadarkával járunk. A rántott hal szintén hagyományos fogásnak számít. Könnyű, száraz fehérbor illik mellé, például egy sauvignon blanc. Töltött káposzta nélkül nem is igazi a Szenteste. Ehhez a fogáshoz célszerű valami emésztést segítő, élénk, fűszeres fehéret választani. Egy chardonnay minden tekintetben méltó partnere lehet a káposztának. Az angolszász hagyományokat követve egyre gyakrabban kerül a magyar családok ünnepi asztalára a sült pulyka. Száraz vagy félszáraz fehérborok tökéletesen illenek hozzá, egy olaszrizlingben biztosan nem fogunk csalódni. A hungarikumnak számító bejgli a karácsonyi ebéd vagy vacsora méltó befejezése, aminek édes desszert borok pazar kísérői lehetnek. Úgy, mint egy késői szüretelésű hárslevelű, vagy egy aszú a tokaji borvidékről.
forrás: ízesélet