Borvilág webáruház webáruház

Ön elmúlt már 18 éves?

A közhiedelemmel ellentétben a rozé nem vörös- és fehérbor házasításával készül, hanem a kék szőlőfajtát a vörösboroknál sokkal rövidebb ideig tartják a saját héján. A jó rosé készítéséhez a vörösboros szüreti időpontnál korábban leszedik a szőlőt, így a bor savasabb, könnyedebb marad. Nagyon rövid ideig – általában 2-3 órán keresztül – érintkezik csak az erjedő musttal. Színárnyalatában az egészen halvány lilás-kékes rózsaszíntől a közepesen intenzív lazac- vagy narancsszínig változhat. (Ez részben a bort adó szőlőfajtától, részben a termőhely adottságaitól, de magától a feldolgozástól is függ). A hazai kínálatban sokkal több olyan rosé van, amely nagyon halvány színű. Itthon a legjellemzőbb szőlőfajtája a kékfrankos, de kadarkából, pinot noirból, merlot-ból vagy cabernet fajtákból is készítenek rosé bort.
Hordós érlelést nem kapnak, rozsdamentes tartályban készülnek. Ez a módszer segít megőrizni üdeségüket, gyümölcsösségüket.


Ízeiben a vörösborokhoz, karakterében azonban sokkal inkább a fehérborokhoz áll közel. A könnyed test és lendületes savak természetesen gyümölcsös aromákkal jellemzik leginkább. Ezért is illik annyira a nyárhoz, de a könnyed ételek (saláták, halak, paradicsomos ételek, esetleg csirke) igazi kísérője is tud lenni.


Ha már a vízpartnál, a kánikulánál és a nyárnál tartunk, ne feledkezzünk meg a fröccsről sem. A bubis víz és a rosé kombinációja a nyár esték igazi koronázatlan királya, fogyasszuk bátran, de azért csak mértékkel!

Ingyenes szállítás 25.000 Ft felett
Ingyenes szállítás 25.000 Ft felett
Gyors és precíz szállítás GLS futárszolgálattal
Gyors és precíz szállítás GLS futárszolgálattal
Kényelmes és biztonságos fizetés
Kényelmes és biztonságos fizetés