Borvilág webáruház webáruház

Ön elmúlt már 18 éves?

MASTER38 MASTER38 MASTER38 MASTER38 BOSSWIN168 BOSSWIN168 BOSSWIN168 BOSSWIN168 BOSSWIN168 COCOL88 COCOL88 COCOL88 COCOL88 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MAHJONG69 MAHJONG69 MAHJONG69 MAHJONG69 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 ZONA69 ZONA69 ZONA69 NOBAR69 ROYAL38 ROYAL38 ROYAL38 ROYAL38 ROYAL38 ROYAL38 ROYAL38 ROYAL38
SLOT GACOR HARI INI SLOT GACOR HARI INI
BOSSWIN168 BOSSWIN168
BARON69
COCOL88
MAX69 MAX69 MAX69
COCOL88 BARON69 RONIN86

Manapság már egyre közkedveltebb a borfogyasztók körében, de még sokan félreértelmezik, vagy nem is tudják igazából, mit is takar a jégbor.

A jégbor a csemegeborok egy fajtája.
Készítésének titka, hogy meg kell várni, hogy hőmérséklet tartósan -7 °C alá essen. (jellemzően december-január hónapokban).
Éjszaka, illetve kora hajnalban kell szüretelni a túlérett, zselé állagú, teljesen megfagyott szőlőt. Fontos, hogy nem fürtönként, hanem szemenként szüretelik, hogy a szemek ne sérüljenek. Szüretelés után ezt azonnal lepréselik, mielőtt felengedne.
A szőlőbogyóban csak a benne lévő víz fagy meg, a cukrok és egyéb oldott szilárd anyagok nem, így a préseléskor kinyert bor nagyon magas cukortartalmú és savtartalmú lesz.
Így a belőle készült ital közel azonos alkoholtartalom mellett más boroknál sokkal édesebb lesz. 

A leghíresebb jégborokat Németországban és Ausztriában készítik.

A világ legnagyobb jégbortermelője azonban Kanada, ahol a kiszámítható fagyos időjárás sokkal biztonságosabb termelési körülményeket tesz lehetővé.

Hazánkban is készítenek jégborokat, azonban ennek száma elenyésző a kiszámíthatatlan időjárási viszonyok miatt.

A legelterjedtebb jégborfajták:

  • Rajnai rizling
  • Muskotály
  • Fűszeres Tarmini
  • Pinot Noir
  • Cabernet