Borvilág webáruház webáruház

Ön elmúlt már 18 éves?

Mi a biobor?
Szigorúan véve, a fogalom, hogy „biobor”, hivatalosan nem is létezik, annak ellenére, hogy a köztudatban ennyire elterjedt. A szakszerű definíció: „ökológiai rendszerben termesztett szőlőből készült bor”.

Vagyis a biobor olyan szőlőültetvényről származó gyümölcsből készült bor, amit természetes módszerekkel műveltek, előírt borászati technológia szerint készült, és tanúsítvánnyal látnak el (a tanúsítvány elengedhetetlen a forgalomba hozatalhoz a hazai és az export piacon is).

A biotermelés és biogazdálkodás tiltja a műtrágyák, növekedés szabályozók és génmanipulációval előállított szaporító anyagok bármilyen alkalmazását.
A trágyázást aláforgatásos módszerrel, szarvasmarhatrágyával és pillangós zöldtrágya segítségével művelik. A kártevők ellen természetes ragadozók, mint pl. rablóatkák megtelepítésével védekeznek. Az alapanyagának használt szőlőtőkét kizárólag természetes anyagokkal kezelik és csak olyan szereket használnak amik felületi hatást fejtenek ki.
Egy biogazdaságban csak a természetes anyagok: réz, kén, vízüveg, kőporok, növényi kivonatok és teák jöhetnek számításba.

Magyarország szőlőtermesztésének ökológiai adottságai kedvezőek a környezetkímélő és az ökológiai szőlőtermesztésre. A Kárpát-medence sajátos, védett klímája jobb feltételeket biztosít ehhez a technológiához Nyugat-Európa országainál.
Ezért meglepő, hogy biotermelésbe bevont területek nagysága Magyarországon a mezőgazdasági művelés alatt álló területek mindössze 1 %-a (!).

Két hivatalos hazai szervezet létezik, amely hjogosult a biotermékek ellenőrzésére;
Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. és Hungária Öko Garancia Kft. Külföndön a "bio" jelző helyett az alábbi kifejezéseket használják;
- Spanyolországban a "vino ecologico"
- Angliában és Amerikában az "organic wine"
- Franciaországban a "vin bioligiqe"
- Németországban a "ökowien"

 

forrás:https://www.boraszportal.hu/
forrás: http://vinopedia.hu/biobor

Ingyenes szállítás 25.000 Ft felett
Ingyenes szállítás 25.000 Ft felett
Gyors és precíz szállítás GLS futárszolgálattal
Gyors és precíz szállítás GLS futárszolgálattal
Kényelmes és biztonságos fizetés
Kényelmes és biztonságos fizetés