Borvilág webáruház webáruház

Ön elmúlt már 18 éves?

Bibi GraetzBibi Graetz

Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy Magyarországon kizárólagos forgalmazói lehetünk a toszkán borvidék legkedveltebb pincészetének, a Bibi Graetz borainak. Kiválóságát mi sem bizonyítja jobban, mint a világ legnagyobb és legbefolyásosabb bor értékeslésén, a Decanter-en elért eredményei.
A ’Testamatta 2018’ borát 100 pontra értékelték, ami a lehető legnagyobb eredmény, amit egy bor kaphat.


Bibi Graetz Toszkána egyik legismertebb és legkiválóbb bortermelője.
Bibi művészcsaládból származik, autodidakta módon vált borásszá és a Colore, Testamatta Rosso és Bianco borai által híressé. Borbirtoka Firenze tartományban egy kis faluban található, a Fiesole domb mögött. A tengerre néző ültetvényein a gránit és sziklás talajok rendkívüli ízeket és ásványosságot adnak a szőlőknek. A nyitott tetejű barrique-ok, a kézi puncsolás és a régi boroshordók a szőlőt élettel, átlátszósággal és eleganciával teli borokká varázsolják. A palackokon elhelyezett címkékben megtaláljuk Bibi másik szenvedélyét. A képek valódi műalkotások, melyet a tulajdonos személyesen készített.

Azt mondják, hogy a borászat nem tudomány, hanem művészet. Bibi Graetz az a művész, aki a legteljesebb mértékben megtestesíti ezt a filozófiát. Bibi borai kivételesek, és sokan folyékony művészeti alkotásnak tartják, amely legjobban egy borospohárban fejeződhet ki.
Bibi gazdag és színes borászattal rendelkezik, ami már rövid, két évtized alatt kultikussá vált.
Bibi Graetz nemcsak tehetséges absztrakt művész, hanem Olaszország egyik legzseniálisabb borászaként is világszerte ismert.