Borvilág webáruház webáruház

Ön elmúlt már 18 éves?

Monmousseau: Crémant de Loire Brut fehér pezsgő (Loire-völgye, Franciaország) (0,75 L)

7.390 Ft

A Monmousseau (monmusszó) házat 1886-ban alapította Alcide Monmousseau a "Királyok völgyeként" ismert vidéken, a loire-völgyi kastélyok között, mely ma már az UNESCO világörökéseg része. Közvetlen közelében olyan híres és csodálatra méltó épületek vannak, mint a Chambord, a Chenonceau vagy a Cheverny kastély. Alcide a terület értékét elsősorban a vulkáni tufában látta, melyben összesen 15 km-nyi pincejáratot vájatott ki. A tufapincék állandó 12 C hőmérséklet mellett optimális páratartalmat biztosítanak, mely az érlelés alatt álló bor szempontjából kiemelkedő fontosságú. Kezdetben kizárólag csendesborok születtek itt, elsősorban Chenin blanc és Cabernet franc, valamint ezen a vidéken Cot-nak nevezett Malbec fajtákból. Később, a XX. sz. elején unokaöccse, Marcel-Justin kezdett el a champagne-i techonlógiával kísérletezni és a próbák olyan jól sikerültek, hogy öt évvel később már belépett a "The Fine Sparkling Wine Market" körbe, majd az 1930-as évektől a svéd királynak is szállított. A világsiker sem maradt el, hiszen nemsokára Japánba és az USA-ba is exportálni kezdett, ahol a márka ma is elsimert.

A pezsgő alapanyaga nagyobb részben Chenin blanc (80%), melyhez Chardonnay, Pinot noir, Cabernet franc, Pinot d' aunis alapborokat házasítottak. Természetesen utóbbiak fehérbor technológiával készültek. A második erjesztés a champagne-i módszernek megfelelően palackban történt a pincészet tufapincéjében, mintahogy az érlelés is, állandó 12 C fokon, 24 hónapig.

Degorzsálás: 2022. március

Elegáns, lendületes pezsgő, az élményhez a Chenin blanc fajta semmihez nem hasonlítható, talán kicsit propoliszos, virágporos, tavaszi illatokat idéző fajtajellege járul hozzá. Annyira Loire típus, hogy egyesek - akik rendszeresen kóstolnak ilyesmit - csukott szemmel, vakkóstolással is kitalálják a vidéket vagy a típust. Elsősorban a gyümölcsöket, a dinamizmust kedvelő pezsgőfogyasztóknak ajánljuk.


  • Kategória:Pezsgő
  • Cikkszám:BK MC001
  • Kiszerelés: 0,75 L
  • Alkoholtartalom: n.a%
  • Márka: Monmousseau
  • Pincészet: Monmousseau

  Ingyenes szállítás 25.000 Ft felett

  Elakadtál a rendelésben?
Keresd ügyfélszolgálatunkat:

Rendelés: +36 70 676 0988,
rendeles@borvilag.hu

Viszonteladás és egyéb:
+36 70 779 4628,
ugyfelszolgalatborvilag.hu

  Fizess gyorsan és biztonságosan a Barion rendszerén keresztül!

Barion fizetés

Hasonló termékeink