Borvilág webáruház webáruház

Ön elmúlt már 18 éves?

Monmousseau: Crémant de Loire Brut - kén nélkül készült -fehér pezsgő (Loire-völgye, Franciaország) (0,75 L)

7.390 Ft

“Elegáns és gyümölcsös”

Valódi kézműves munka, ez a kén hozzáadása nélkül készített Crémant de Loire a terroir és a szőlőfajta legtisztább kifejezését kínálja. A szürettől a palackozásig minden lépést gondosan ellenőriznek, hogy elkerüljék a nem kívánt baktériumok vagy élesztőgombák kialakulását, valamint az oxidációt. Ez a technológiai szakértelem segít megőrizni ennek a kifinomult pezsgőnek a ropogós és gyümölcsös stílusát.

Szőlőfajta: Chenin és Chardonnay

Talajok / terroirok: krétás agyag és kavics

Ez a bor két parcella szőlőiből származik: az egyik egy krétás agyagos területen található, amely a ropogósságot adja a pezsgőben, a másik pedig egy kavicsos terroirban, ami a gyümölcsösségért és az összetettségért felelős. A szőlőt kézzel gondosan válogatják, hogy a legjobb minőségű alapanyagot kapják. A szőlőültetvényt teljesen organikus módon művelik. A művelés során figyelembe veszik a helyi környezetet és az egyes parcellák sajátosságait. Például a talaj életének helyreállítása érdekében más növényeket is elvetnek a szőlősorok közé, például árpát, mustárt és retket. A High Environmental Value tanúsítvány megerősíti, hogy termesztési technikáik tiszteletben tartják ill. kímélik a környezetet és a terroirokat.

A bort december elején palackozzák az idő előtti oxidáció elkerülése és a bor kiváló gyümölcsös oldalának megőrzése érdekében. Végül a tökéletes bort a "jetting"-nek köszönhetjük, amely egy újszerű technika, ami megakadályozza az oxidációt kén használata nélkül. Ez gyakorlatilag egy apró vízcsepp hozzáadását jelenti a bor felületére, közvetlenül a palackozás előtt, hogy a bor felületén lévő oxigént kiszorítsa. Érési idő: 18-24 hónap.

A Chenin blanc különleges habitusát és a friss gyümölcsök mellett érett, briósos jegyeket is felvonultató, lendületes és elegáns pezsgő. Ezt a tételt azoknak ajánljuk, akik előnyben részesítik a kén nélküli borokat, illetve allergénként tekintenek rá, vagy csak egyszerűen az érettebb, élesztős jegyeket (is) felvonultató tradicionális pezsgőket keresik.


  • Kategória:Pezsgő
  • Cikkszám:BK MC002
  • Jelleg: száraz
  • Származási ország: Franciaország
  • Kiszerelés: 0,75 L
  • Alkoholtartalom: 12%
  • Márka: Monmousseau
  • Pincészet: Monmousseau

  Ingyenes szállítás 25.000 Ft felett

  Elakadtál a rendelésben?
Keresd ügyfélszolgálatunkat:

Rendelés: +36 70 676 0988,
rendeles@borvilag.hu

Viszonteladás és egyéb:
+36 70 779 4628,
ugyfelszolgalatborvilag.hu

  Fizess gyorsan és biztonságosan a Barion rendszerén keresztül!

Barion fizetés

Hasonló termékeink

Ingyenes szállítás 25.000 Ft felett
Ingyenes szállítás 25.000 Ft felett
Gyors és precíz szállítás GLS futárszolgálattal
Gyors és precíz szállítás GLS futárszolgálattal
Kényelmes és biztonságos fizetés
Kényelmes és biztonságos fizetés