Borvilág webáruház webáruház

Ön elmúlt már 18 éves?

Monmousseau: Crémant de Loire Brut - kén nélkül készült -fehér pezsgő (Loire-völgye, Franciaország) (0,75 L)

7.390 Ft

“Elegáns és gyümölcsös”

Valódi kézműves munka, ez a kén hozzáadása nélkül készített Crémant de Loire a terroir és a szőlőfajta legtisztább kifejezését kínálja. A szürettől a palackozásig minden lépést gondosan ellenőriznek, hogy elkerüljék a nem kívánt baktériumok vagy élesztőgombák kialakulását, valamint az oxidációt. Ez a technológiai szakértelem segít megőrizni ennek a kifinomult pezsgőnek a ropogós és gyümölcsös stílusát.

Szőlőfajta: Chenin és Chardonnay

Talajok / terroirok: krétás agyag és kavics

Ez a bor két parcella szőlőiből származik: az egyik egy krétás agyagos területen található, amely a ropogósságot adja a pezsgőben, a másik pedig egy kavicsos terroirban, ami a gyümölcsösségért és az összetettségért felelős. A szőlőt kézzel gondosan válogatják, hogy a legjobb minőségű alapanyagot kapják. A szőlőültetvényt teljesen organikus módon művelik. A művelés során figyelembe veszik a helyi környezetet és az egyes parcellák sajátosságait. Például a talaj életének helyreállítása érdekében más növényeket is elvetnek a szőlősorok közé, például árpát, mustárt és retket. A High Environmental Value tanúsítvány megerősíti, hogy termesztési technikáik tiszteletben tartják ill. kímélik a környezetet és a terroirokat.

A bort december elején palackozzák az idő előtti oxidáció elkerülése és a bor kiváló gyümölcsös oldalának megőrzése érdekében. Végül a tökéletes bort a "jetting"-nek köszönhetjük, amely egy újszerű technika, ami megakadályozza az oxidációt kén használata nélkül. Ez gyakorlatilag egy apró vízcsepp hozzáadását jelenti a bor felületére, közvetlenül a palackozás előtt, hogy a bor felületén lévő oxigént kiszorítsa. Érési idő: 18-24 hónap.

A Chenin blanc különleges habitusát és a friss gyümölcsök mellett érett, briósos jegyeket is felvonultató, lendületes és elegáns pezsgő. Ezt a tételt azoknak ajánljuk, akik előnyben részesítik a kén nélküli borokat, illetve allergénként tekintenek rá, vagy csak egyszerűen az érettebb, élesztős jegyeket (is) felvonultató tradicionális pezsgőket keresik.


  • Kategória:Pezsgő
  • Cikkszám:BK MC002
  • Jelleg: száraz
  • Származási ország: Franciaország
  • Kiszerelés: 0,75 L
  • Alkoholtartalom: 12%
  • Márka: Monmousseau
  • Pincészet: Monmousseau

  Ingyenes szállítás 25.000 Ft felett

  Elakadtál a rendelésben?
Keresd ügyfélszolgálatunkat:

Rendelés: +36 70 676 0988,
rendeles@borvilag.hu

Viszonteladás és egyéb:
+36 70 779 4628,
ugyfelszolgalatborvilag.hu

  Fizess gyorsan és biztonságosan a Barion rendszerén keresztül!

Barion fizetés

Hasonló termékeink