Borvilág webáruház webáruház

Ön elmúlt már 18 éves?

Orsogna: "Pettirosce" Cerasuolo d' Abruzzo 2021 (0,75 L)

5.500 Ft

A Rómától keletre, az Adriai-tenger partján fekvő Abruzzo rozé bora a kék Montepulciano szőlőből készül, amely a térség zászlóshajója és Olaszország egyik legelterjedtebb fajtája. A Cerasuolo d’Abruzzo néven ismert DOC, azaz eredetvédett terület csak 2010 óta létezik.

A Cerasuolo jelentése „halvány cseresznyevörös”, értelemszerűen a bor színére utalnak ezzel az elnevezéssel, jellegzetes mély árnyalatukat 18-24 órás macerálás során nyerik el. A Montepulciano szőlő héjában található antocianinok magas szintje rövid időn belül színnel és tanninnal hatja át a cefrét. Tudni érdemes, hogy e bor struktúrája, színe, habitusa ellentétben áll a manapság divatos könnyedebb stílusú rozéval, amelyet jellemzően úgy készítenek, hogy préselés után azonnal, 1-2 órán belül leengedik a héjról a színlevet.

A palackozás előtt több hónapig rozsdamentes acélban érlelt Cerasuolo d'Abruzzo gyümölcsös profillal rendelkezik, amely a nap, a tengerszint feletti magasság és a hűvös hegyi szél kombinációjából adódóan lendületes és meglepően virgonc savprofilt mutat, sőt, inkább a vörösborokhoz hasonló szerkezetűek, amelyek tanninokat és intenzív fiatal és könnyű vörösborokra emlékeztető gyümölcsös ízeket vonultatnak fel, meglepő frissességgel. Sok rozétól eltérően ezek a tulajdonságok néhány évig érlelhetővé teszi ezeket a borokat.

A Carasuolo d’Abruzzo azoknak a borkedvelőknek szól, akik unják a tucat, Provence-i stílusú vagy a magyar piacon megszokott egyszerűbb rozékat, esetleg azoknak, akik a világosabb vöröseket kedvelik. Intenzív, csersavas karakterének és jó savtartalmának köszönhetően ez a rozé remek kísérője tapasoknak, könnyebb mediterrán ételeknek, ajánljuk serranó sonkás-gránátalmás salátához, a bátraknak dim sum-hoz is.

Természetesen - a pincészettől megszokott módon - ez a tétel is biodinamikus hitvallással és módszerekkel készült.


  • Kategória:Rosé
  • Cikkszám:BK O005
  • Jelleg: száraz
  • Származási ország: Olaszország
  • Évjárat: 2021
  • Pincészet: Orsogna
  • Szín: Rosé
  • Kiszerelés: 0,75 L
  • Alkoholtartalom: 13.5%
  • Márka: Orsogna

  Ingyenes szállítás 25.000 Ft felett

  Elakadtál a rendelésben?
Keresd ügyfélszolgálatunkat:

Rendelés: +36 70 676 0988,
rendeles@borvilag.hu

Viszonteladás és egyéb:
+36 70 779 4628,
ugyfelszolgalatborvilag.hu

  Fizess gyorsan és biztonságosan a Barion rendszerén keresztül!

Barion fizetés

Hasonló termékeink