Borvilág webáruház webáruház

Ön elmúlt már 18 éves?

Orsogna: "Pettirosce" Cerasuolo d' Abruzzo 2022 (0,75 L)

5.590 Ft

A Rómától keletre, az Adriai-tenger partján fekvő Abruzzo rozé bora a kék Montepulciano szőlőből készül, amely a térség zászlóshajója és Olaszország egyik legelterjedtebb fajtája. A Cerasuolo d’Abruzzo néven ismert DOC, azaz eredetvédett terület csak 2010 óta létezik.

A Cerasuolo jelentése „halvány cseresznyevörös”, értelemszerűen a bor színére utalnak ezzel az elnevezéssel, jellegzetes mély árnyalatukat 18-24 órás macerálás során nyerik el. A Montepulciano szőlő héjában található antocianinok magas szintje rövid időn belül színnel és tanninnal hatja át a cefrét. Tudni érdemes, hogy e bor struktúrája, színe, habitusa ellentétben áll a manapság divatos könnyedebb stílusú rozéval, amelyet jellemzően úgy készítenek, hogy préselés után azonnal, 1-2 órán belül leengedik a héjról a színlevet.

A palackozás előtt több hónapig rozsdamentes acélban érlelt Cerasuolo d'Abruzzo gyümölcsös profillal rendelkezik, amely a nap, a tengerszint feletti magasság és a hűvös hegyi szél kombinációjából adódóan lendületes és meglepően virgonc savprofilt mutat, sőt, inkább a vörösborokhoz hasonló szerkezetűek, amelyek tanninokat és intenzív fiatal és könnyű vörösborokra emlékeztető gyümölcsös ízeket vonultatnak fel, meglepő frissességgel. Sok rozétól eltérően ezek a tulajdonságok néhány évig érlelhetővé teszi ezeket a borokat.

A Carasuolo d’Abruzzo azoknak a borkedvelőknek szól, akik unják a tucat, Provence-i stílusú vagy a magyar piacon megszokott egyszerűbb rozékat, esetleg azoknak, akik a világosabb vöröseket kedvelik. Intenzív, csersavas karakterének és jó savtartalmának köszönhetően ez a rozé remek kísérője tapasoknak, könnyebb mediterrán ételeknek, ajánljuk serranó sonkás-gránátalmás salátához, a bátraknak dim sum-hoz is.

Természetesen - a pincészettől megszokott módon - ez a tétel is biodinamikus hitvallással és módszerekkel készült.


  • Kategória:Rosé
  • Cikkszám:BK O005
  • Jelleg: száraz
  • Származási ország: Olaszország
  • Évjárat: 2022
  • Pincészet: Orsogna
  • Szín: Rosé
  • Kiszerelés: 0,75 L
  • Alkoholtartalom: 13.5%
  • Márka: Orsogna

  Ingyenes szállítás 25.000 Ft felett

  Elakadtál a rendelésben?
Keresd ügyfélszolgálatunkat:

Rendelés: +36 70 676 0988,
rendeles@borvilag.hu

Viszonteladás és egyéb:
+36 70 779 4628,
ugyfelszolgalatborvilag.hu

  Fizess gyorsan és biztonságosan a Barion rendszerén keresztül!

Barion fizetés

Hasonló termékeink

Ingyenes szállítás 25.000 Ft felett
Ingyenes szállítás 25.000 Ft felett
Gyors és precíz szállítás GLS futárszolgálattal
Gyors és precíz szállítás GLS futárszolgálattal
Kényelmes és biztonságos fizetés
Kényelmes és biztonságos fizetés