Borvilág webáruház webáruház

Ön elmúlt már 18 éves?

Royal Tokaji Esszencia 2016 DD + kristálykanál (0,375 L)

254.250 Ft

Az Essencia a világ legérettebb szőlőjének legkoncentráltabb nedűje. A „folyékony arany” nagyon kis mennyiségben nyerhető ki a kézzel válogatott aszúszemekből, melyek a botritisz, a napsugarak és a finom légmozgás együttes hatására töppednek.

2016-ban száraz és enyhe volt a tél, komolyabb fagyok nélkül. A szőlőben remekül indult a fakadás, sok napsütéssel, viszont hűvös éjszakákkal. A virágzási időszak szokatlanul hosszú volt és néha hűvös, mely helyenként egyenetlen terméskötődést eredményezett. Nyár elején még kiváló minőségű termés mutatkozott, de július és augusztus sok esőt hozott, csökkentve a termés mennyiségét, viszont kedvezve a botritisz kialakulásának.

Szeptemberben és októberben gyakorlott szedőink gondosan válogatták ki a legkiválóbb minőségű aszúszemeket. Ez a munkaigényes folyamat megköveteli, hogy szedőink minden egyes aszúszemet kézzel válogassanak, átlagosan mindössze 5 kg-ot gyűjtve naponta.

Október vége felé párássá, csapadékosabbá vált az időjárás, véget vetve a szedési időszaknak, ami gyakorlatilag egy kisebb mennyiségű, de kivételes minőségű termést eredményezett.

Az aszúszemek kicsöpögő színmustját jelen esetben csak az első generációs aszúbogyókból gyűjtöttük össze. A nagyon lassú alkoholos erjedés spontán módon ment végbe.

A palackos érlelést követően vált az Essencia mélyarany, enyhén borostyános színűvé. Illata gyorsan nyílik – komplex botritíszes illat, a naspolya, csipkebogyólekvár, őszibarack és körte jegyeivel. Íze gazdag és összetett, kandírozott gyümölcsökkel, melyet a som és a citromfű egészítenek ki. Kiegyensúlyozott, végtelen frissességgel és gyümölcsösséggel, ahol a magas savtartalom egyensúlyban tartja az édességét és hozzájárul a hosszú lecsengéshez.

Fogyasztása kristálykanállal javasolt.


  • Kategória:Fehér
  • Cikkszám:RT 25
  • Származási ország: Magyarország
  • Jelleg: édes
  • Pincészet: Royal Tokaji Borászat
  • Évjárat: 2016
  • Kiszerelés: 0,375 L
  • Márka: Royal Tokaji Borászat
  • Alkoholtartalom: 2 %

  Ingyenes szállítás 25.000 Ft felett

  Elakadtál a rendelésben?
Keresd ügyfélszolgálatunkat:

Rendelés: +36 70 676 0988,
rendeles@borvilag.hu

Viszonteladás és egyéb:
+36 70 779 4628,
ugyfelszolgalatborvilag.hu

  Fizess gyorsan és biztonságosan a Barion rendszerén keresztül!

Barion fizetés

Hasonló termékeink

Ingyenes szállítás 25.000 Ft felett
Ingyenes szállítás 25.000 Ft felett
Gyors és precíz szállítás GLS futárszolgálattal
Gyors és precíz szállítás GLS futárszolgálattal
Kényelmes és biztonságos fizetés
Kényelmes és biztonságos fizetés