Borvilág webáruház webáruház

Ön elmúlt már 18 éves?

Orsogna: Coste di moro Montepulciano d' Abruzzo 2018 (0,75 L)

5.500 Ft

Az olasz csizma közepénél található Abruzzo-ban, az  Orsogna pincészet évekkel ezelőtt fokozatosan áttért a biodynamikus szőlőművelésre, mára ez már deklaráltan, bizonyítványokkal elismerten folyik, amit jelölnek is a címkén (Demeter). Ez azon túl, hogy a kemikáliák növényvédelemből és borkészítésből való kizárását, tulajdonképpen egy szemléletmódot, egyfajta hitvallást jelent, amelyben a szőlőt tenyészidőszak alatt művelik és a bort készítik. Része ennek a biodiverzitás, a terroir vagy épp a helyi hagyományok, receptek megőrzése, a lehető legalacsonyabb vízfelhasználás, a kártevők elleni kémiai védekezés helyett inkább a mechanikai védekezési technikák alkalmazása vagy a talaj mechanikai mozgatásának kerülése. Nagyon szigorú szabályokon alapul és következetesen ellenőrzik.

Az Orsogna elismerten a legnagyobb bio és biodinamikus birtok a világon (!), 1200 ha összes termőterület 85%-a organikus és 35%-a Demeter által minősített biodinamikus művelés alatt áll.

A bor esetében rögtön oszlassunk el egy tévhitet! A Montepulciano itt nem az ismert és elismert toszkán alrégiót jelöli, hanem a szőlőfajtát, mely szinte csak ezen a borvidéken, a magyarok számára egy kicsit ismeretlen Abruzzoban található meg. Jellegzetessége a kirobbanó aromagazdagsága, épp ezért sokan a Zweigelthez hasonlítják, ám annál sokkal testesebb, vastagabb, alkoholdúsabb ez a fajta. Friss, dús, vastag, mégis légies bor, szegfűszeg, aszalt szilva és bőr illataival, mely kiválóan illik az olasz konyhához.


  • Kategória:Biobor
  • Cikkszám:BK O001
  • Évjárat: 2018
  • Jelleg: száraz
  • Kiszerelés: 0,75 L
  • Alkoholtartalom: 14%
  • Márka: Orsogna
  • Származási ország: Olaszország

  Ingyenes szállítás 25.000 Ft felett

  Elakadtál a rendelésben?
Keresd ügyfélszolgálatunkat:

Rendelés: +36 70 676 0988,
rendeles@borvilag.hu

Viszonteladás és egyéb:
+36 70 779 4628,
ugyfelszolgalatborvilag.hu

  Fizess gyorsan és biztonságosan a Barion rendszerén keresztül!

Barion fizetés

Hasonló termékeink