Pink, rózsaszín, fáradt piros, hagymahéj vagy fakó ciklámen, mindenki másként fogalmazza meg, milyen is a színe. A lényeg az, hogy nem vörös, nem is fehér, mégis jó inni. Ez a Rozé

 

Honnan jön a szín?

Mitől lesz ilyen észvesztően rózsaszín a bor? Nem, nem attól, hogy a borász a titkos laboratóriumában összeönti a vöröset a fehérrel. Ez a megoldás, ha mégoly vonzó is, szigorúan tilos. A rózsaszín ötven árnyalatából maga a szőlő választja ki, hogy milyen szeretne lenni. A színanyag ugyanis a szőlőbogyó héjában bújik meg, és azt áztatással lehet onnan előcsalogatni.

 

Annál jobb, minél idősebb?

Határozottan nem! A rozé frissen jó, válasszuk mindig a legfiatalabbat, örüljünk a lendületes, energikus kortynak, a vibráló savaknak, és semmiképpen se tartogassuk. Iszogathatjuk tisztán, de fröccsnek is tökéletes, a rozé nem haragszik a szódáért, sőt.

 

Miből készül?

Mifelénk leggyakrabban kékfrankosból, de a kékszőlők többsége ízletes rozét ad. Szeretjük a merlot, a cabernet franc, a cabernet sauvignon, rozét és ezek házasításait, de annak is örülünk, ha a kadarka, a pinot noir, vagy a syrah rózsaszín változata kerül a poharunkba. 

 

Hogyan kínáljuk?

Fehérboros pohárban, 8-10 fokra hűtve a legjobb. Nyáron lehet hidegebb, a mikor felszolgáljuk, mert néhány perc alatt felmelegszik, és akkor már nem olyan hűsítő a korty.

In case of purchase over 25.000 Ft delivery is free in Hungary (delivery to abroad depend on address)
In case of purchase over 25.000 Ft delivery is free in Hungary (delivery to abroad depend on address)
Fast and precise delivery with GLS
Fast and precise delivery with GLS
Convenient and secure payment
Convenient and secure payment